Karsten Duus

Abstrakt landskab:

Landskab:

Abstraktioner – Struktur – og by:

Malerier
Princip – kom og lån et maleri – se om det passer – og betal kun hvis du vælger at beholde det.

Giv mig et praj, hvis der et maleri du gerne vil have noget tilsvarende af..

Et er at male, og glæden ved at noget af det man laver reelt “holder”: – dvs. de fleste vil – uanset farve- eller motiv-smag  – være enige om at det er OK – hvad enten man fokuserer på helheden eller detaljen. Men rigtigt spændende bliver det dog først når nogle er villige til at betale for det man laver!.

Jeg laver meget gerne – uforbindende – bestillingsarbejder.
Det motiverer mig faktisk at have et konkret mål – ligesom det f.eks. også har givet mig et spark at lave webgalleriet i en mere nutidig og dynamisk form..

at rejse er at leve
at leve er at se
Maleriet er en rejse
hvor du lærer at se

– frit efter en kendt dansker..

Motivmæssigt har jeg dyrket det bredpenslede landskabsmaleri og de rene abstraktioner.

Himmel og hav, det storladne landskab, den abstrakte by og det abstrakte landskab er mine foretrukne motiver. Ofte er det ”indre billeder” –  præget af en sværmerisk betagelse af havet og udsigten.

Jeg er i fortsat ”proces” hvor udtrykkene skifter markant. Typisk maler jeg på ren inspiration og lader komposition og farve – eller en ”ny teknik” – styre udtrykket. Konkrete motiver males efter hukommelsen eller en (meget) sjælden gang efter et fotografi. Men aldrig rigtig naturalistisk – fotografiapparatet er opfundet – og det gode maleri skal efter min mening skabe rum for fantasi.

Jeg foretrækker at arbejde med akrylfarver, der i en god kvalitet minder meget om oliemaling. Akrylfarven tørrer hurtigt og fremmer ”nuet” – til gengæld ender man ofte i ”overmaling” – men det passer fint til mit temperament. Kunsten er at stoppe på det rigtige tidspunkt – og skrotte det der ikke er noget værd.”

Optaget i Gribskovmalerne i efteråret 2002.

Udstillinger

Jeg har været doven med udstillinger i de sidste år. Har tidligere udstillet i Kalundborg, Hillerød, Græsted og Helsinge – udover den faste årlige Gribskovmaler-udstilling i Helsinge Kulturhus.

 

Fotografier

www.foto-out.dk

Jeg har fotograferet hele mit liv – og har blandt udstillet serien “Himmel og Hav”, hvoraf udvalgte præsenteres i højre spalte, men jeg har derudover leveret en del fotos til bøger og hjemmesider.

Foto Out.dk  kan du finde mange af mine fotos – der bl.a. omfatter adskillige geografiske og historiske dokumentations-serier. I de senere år har jeg bla. været optaget af at skildre historiske, i sær antikke, steder i Tyrkiet, SE HER

En del har i tidens løb købt mine fotos til ophængning. Kontakt mig desangående – et printet foto i størrelsen 30×40 koster ca. 450 kr – og indrammet 600 kr.

Bemærk også muligheden for at trykke fotos – og måske mest oplagt “foto-arts” på lærred. Der er flere motiver på denne side.

 

Atelier

Laugø Gade 6, 3200 Helsinge og

Ulstrup Sønderstrand 50, Røsnæs, 4400 Kalundborg

40627557   karsten@duus.dk